Een unieke ziektekostenpolis: 100% vergoeding alternatieve zorg in 2010

Als je deze nieuwsbrief niet goed of volledig kunt ontvangen, ga dan naar onze website www.stralendegroeten.nl voor een betere versie!

Karel & Caroline van Huffelen, Postbus 141, 8160 AC Epe www.karelencaroline.nl contact@karelencaroline.nl

Meldpunt reacties H1N1-vaccin
Voor het melden van reacties op het vaccin tegen de Mexicaanse griep is een formulier gemaakt dat digitaal ingevuld en verzonden kan worden.
Klik hier voor op
‘We verzamelen zoveel mogelijk meldingen om een goed beeld te krijgen van de reacties op de vaccinaties. Stuur deze link eventueel door aan vrienden en bekenden, zodat zij hier ook gebruik van kunnen maken’, aldus de site. 
Bij de overheid worden bijwerkingen tot slechts 7 dagen na de vaccinatie geregistreerd (hetgeen een absurd korte ‘followup’ is!) en huisartsen zijn niet verplicht om reacties op het vaccin te melden. Op bovenvermeld formulier kun je reacties t/m 47 dagen na vaccinatie noteren. Er is ook achtergrondinformatie opgenomen over de kritische dagen na vaccinatie.
Verder is op
Kies Bewust een pagina gemaakt waarop mensen hun ervaringen over bijwerkingen van de vaccins kunnen delen. Het is belangrijk dat reacties op het internet zichtbaar worden gemaakt!
Het European Medicines Agency (EMEA) waarschuwt dat jonge kinderen vaker koorts krijgen na de tweede inenting tegen de Mexicaanse griep dan na de eerste! Ook zijn kinderen vaker misselijk, slaperig en hebben ze meer pijn op de prikplek (Bron: AD 8 dec. 2009). Is het al absurd om gezonde kinderen überhaupt te vaccineren tegen een mild griepje, een tweede prik verhoogt de gezondheidsrisico’s nog eens aanzienlijk!


Tips in het kader van vaccinaties
Als je jezelf of je kind niet wilt laten vaccineren en toch bescherming wenst tegen de Mexicaanse griep dan bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van alternatieve homeopatische preventie. Kijk op
www.betermethomeopathie.nl en www.homeopathievoorkinderen.n, info Elionora Waasdorp, klassiek homeopaat, kinderhomeopaat en CEASA-autisme behandelaar. Spreekuur van 13.00 – 14.00 uur, tel. 020-4896321. Of e-mail naam en telnr. naar profylaxe@betermethomeopathie.nl 
Elionora neemt dan contact met je op.


Verontruste moeders
Op
www.verontrustemoeders.nl vind je informatie inzake lezingen over het thema vaccinaties. Ook kun je er het boek Wat je niet verteld wordt over vaccinaties bestellen.
Dit boek is een aanrader! De auteur Anneke Bleeker is één van de vijf sprekers op het mini-congres Openheid vaccinatie, wel of niet doen! dat op zaterdagmiddag 12 december 2009 in Wageningen plaatsvindt. Op
www.dimitri.nu vind je het programma.


Oneerlijke voorlichting over vaccinaties
Hier tref je het Landelijk Draaiboek Vaccinatie Nieuwe Influenza A(H1N1) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan. Duik er eens in en zie hoe de propagandamachine van VWS werkt. VWS gebruikt vele vormen van manipulatie om het vaccin aan de man (vrouw en kind) te brengen!


AVAAZ: Wereldklimaatactiedag zaterdag 12 december
Iederéén kan meedoen in kleine kring of gewoon thuis!
Hier tref je de eenvoudige ‘spelregels’ aan.


Marathon uitzending Argusoog radio – The Copenhagen Treaty
De ogenschijnlijk onschuldige bijkomstigheden welke voortvloeien uit de afspraken van de Cop -15* zouden wel eens het eigenlijke doel kunnen zijn. Denk hierbij aan vergrote controle op wereldburgers, extra belastingen & de zgn. noodzaak naar één centrale aansturing om dit soort globale problemen aan te kunnen oftewel één wereldregering.
Omdat U dit soort feiten niet hoort van de mainstream media houdt Argusoog Radio op zondag 13 december 2009 van 14:00 tot 23:00 een marathon uitzending. Daarin komen de legitimiteit van de Copenhagen Conferentie en de gevolgen daarvan aan de orde. De voertaal is Engels met tussendoor korte Nederlandse samenvattingen.

Deze 9 uur durende marathon-uitzending is verdeeld in 3 hoofdthema’s te weten: milieu, economie & gezondheid. Daarin zullen 8 verschillende hosts met 12 gasten praten over onderwerpen variërend van gifdumping, ecoverhaal, chemtrails, houtkap, bankwezen, geldsysteem, milieubelastingen en voedselmanipulatie.

Sinds kort is er een werkbalk beschikbaar met een player waarbij Argusoog Radio vanaf de werkbalk van de browser te beluisteren is. Deze werkbalk bieden we aan voor alle bezoekers en luisteraars van de Argusoog websites. Het is geschikt voor de meest bekende systemen; Linux, Mac en Windows, het ondersteund hierbij de volgende browsers: Firefox, Internet Explorer en Safari.


Vrijheidsparade zondag
13 december

Vrijheid is het geboorterecht van ieder mens en het natuurlijke verlangen van de mens om zijn doen en laten te kunnen beheersen. Er lijken echter krachten in de samenleving actief te zijn die ons onze natuurlijke vrijheid juist willen afnemen.
Een kleine greep uit de voorbeelden:
• Herintroductie van het persoonsbewijs (met vingerafdrukken, gezichtsscan, centrale opslag en gegevenskoppeling).
• Exponentieel toegenomen centrale gegevensregistratie (controledrift, cameratoezicht, OV-chipkaart, EPD)
• Beperking van vrije meningsuiting, waaronder het vrije internet.

Kom naar de Vrijheidsparade op zondag 13 december in Utrecht. Promotiemateriaal kunt u vinden op www.vrijheidsparade.nl


Karel & Caroline op Radio Merlijn
• Zondagavond 13 december 2009 wordt in Sander’s Boek van de Week ons boek Onzichtbare risico’s in het Draadloze Tijdperk besproken: Karel beantwoordt vragen van de luisteraars.
• Op zaterdagavond 19 december 2009 spreken Karel & Caroline over vaccinatie, gezondheid en voeding, inwijdingsreizen en de versmelting van het mannelijke en het vrouwelijke principe.
Info: www.radiomerlijn.nl


Festival De Ontmoeting
In april 2010 vindt in Zutphen het 5-daagse festival De Ontmoeting met als thema Op weg naar een nieuwe werkelijkheid plaats met inspirerende mensen zoals Elisabeth Jenkins, Shanti May, Tijn Touber, Willem Glaudemans, Geert Kimpen, Sayed Azmayesh, Dick van den Dool, en nog veel meer! Het passe-partout voor 5 dagen kost € 250 maar als je het vóór 1 januari 2010 bestelt, betaal je slechts € 195: een buitenkans, ook voor hen die het pittoreske Zutphen wat beter willen leren kennen. Zutphen is bovendien het Glastonbury van Nederland. Surf naar
www.bewustzijninzutphen.nl voor alle informatie over dit prachtige festival.


Tekst Omraam Mikhaël Aïvanhov
Naar aanleiding van onze YouTube-filmpjes (
www.karelencaroline.nl) ontvingen we van Belgische vrienden de volgende tekst van Omraam Mikhaël Aïvanhov die de ‘ware geneeskunde’ als volgt omschrijft:

‘Als je erin slaagt de weerstand van het organisme te versterken, zal dit zo goed gewapend zijn dat de vijand, d.w.z. de ziekte, als zij met deze weerstand wordt geconfronteerd, de aftocht blaast. Het bewijs daarvan heeft men tijdens epidemieën waargenomen bij bepaalde personen, die zich rustig onder de zieken begaven zonder ooit besmet te worden. Terwijl anderen, die allerlei voorzorgen hadden genomen, door de ziekte werden getroffen. Hoe komt dat? Omdat bij de eersten de bodem voor de microben ongeschikt was om zich er te vestigen. Als een plaats goed beschermd is, blijft de vijand onmachtig. Daarom is het zo belangrijk dat je, in plaats van je te concentreren op de ziekte, begint de gezondheid te bestuderen; dat zijn de wetten die haar instandhouding verzekeren, en de factoren waarvan ze afhankelijk is (ademhaling, voeding, gedrag). Dit zou aan eenieder moeten worden onderwezen. Dáár begint de ware geneeskunde.’
– Omraam Mikhaël Aïvanhov

Kijk ook eens op God’s Apotheek!


Eerste fairtradeschool
De Julianaschool in Schagen heeft al vijftien jaar een Wereldwinkel, beheerd door groep 8. Op 7 december ontving de basisschool daarvoor een prijs van de Stichting Max Havelaar. Uit het juryrapport blijkt dat ‘eerlijke handel’ in het lesprogramma voorkomt. Ook leren leerlingen fairtradeproducten kennen in hun eigen Wereldwinkel (Bron: Trouw 8 dec. 2009). Welke scholen volgen dit voorbeeld? Fairtrade zou in de hoogste groepen van de basisschool maar ook in het vervolgonderwijs een wezenlijke plaats moeten innemen, ingebed in een vak dat wij integriteit zouden willen noemen. Want integriteit is de basis van een harmonieuze en veilige samenleving.


Boekenaktie tot 1 januari 2010
Alleen deze maand nog!
Klik hier.


Beste lezer,

100% Vergoeding alternatieve zorg in 2010
Velen zijn op zoek naar een ziektekostenverzekeraar die de kosten van de complementaire geneeskunde vergoedt. Mocht je voor 2010 overwegen om over te stappen naar een zorgverzekering die een aantrekkelijke aanvullende verzekering biedt (100% vergoeding alternatieve zorg, goede regeling laboratoriumonderzoek, etc.), neem dan contact op met Sesamadvies,
www.sesamadvies.nl.
Iedereen kan zich vanaf zaterdag 12 december 2009 online aanmelden en kan zonder medische waarborgen overstappen. Slechts voor sommige aanvullende verzekeringen worden medische vragen gesteld. Als je nu zou overstappen omdat je voor 2010 een goede vergoeding wilt voor alternatieve/complementaire zorg, creëer je tegelijkertijd een krachtig collectief als platform naar de toekomst.


Codex Alimentarius van kracht op
31 december 2009

Op nationaal en Europees niveau worden wetten voorbereid, die de verspreiding van belangrijke gezondheidsinformatie en de vrije toegang tot niet patenteerbare natuurgeneeswijzen (zoals vitaminetherapieën) gaan beperken. Op 29 november j.l. organiseerde de Belfort Group – Citizens in Action (
www.citizensinactionbelgium.ning.com) een internationaal symposium met de Engelstalige gastsprekers Ian R. Crane & Scott Tips en de Nederlandse Jolanda de Graaf voor de Dr. Rath Foundation. De boodschap van de sprekers is schokkend. Als je wilt weten wat ons te wachten staat ga dan naar de volgende sites.
Scott Tips, directeur en advocaat van de Natural Health Federation (
www.thenhf.com). Hij komt op voor de consument door zoveel mogelijk Codex-vergaderingen bij te wonen ter bescherming van de burger op het gebied van gezond voedsel. Scott is tevens de auteur van het boek Codex Alimentarius: Global Food Imperialism.
Ian R. Crane (
http://ianrcrane.co.uk) is een onafhankelijke onderzoeker uit het Verenigd Koninkrijk, die buiten zijn onderzoek naar de Codex Alimentarius ook andere aspecten belicht van het geopolitieke web dat de laatste jaren geweven wordt, waarin de Nieuwe Wereld Orde een belangrijke rol speelt.
Jolanda de Graaf werkt voor de Dr. Rath Foundation. Dr. Rath (
www.Rath-foundation.org) is een Duitse arts die jarenlang onderzoek heeft gedaan naar orthomoleculaire behandeling en daar verschillende boeken over heeft gepubliceerd. Sinds de jaren ’90 houdt hij zich intensief bezig met de Codex Alimentarius.

Architect Michaël de Vos schreef ons:
‘Graag vraag ik nog eens jullie actie inzake de Codex Alimentarius. Ik ben er al toe over gegaan de Codex te bestuderen, maar… 25.000 pagina's verspreid over vele delen en facetten: ondoenlijk om allemaal door te worstelen en dat is waarschijnlijk ook precies de bedoeling. Een normaal mens met een normale tijdsbesteding kan onmogelijk overzien waar het allemaal over gaat. Verdeel en heers.’
Petities om te ondertekenen: 
http://www.thebestofrawfood.com/codex-alimentarius-nederland.html  geeft meerdere links en informatie.
http://www.eliant.nl/?ac=Teken+de+petitie is van de antroposofen, daar staat de teller al bijna op 800.000
http://www.eu-referendum.org/nederlands/petitions/natural_remedies_info.html
Deze is van de Volkskrant, een ernstige waarschuwing!


Rekeningrijden: elektrosensibelen zijn het kind van de rekening
Het hangt al jaren in de lucht. De kilometerheffing, een kastje met hoogfrequente signalen (straling) in je auto en de overheid die je sporen exact kan traceren maar beweert dat ze dat natuurlijk niet doet: de gebruikelijke strategie in privacygevoelige aangelegenheden! Het Nederlandse Ministerie van Verkeer en Waterstaat (V&W) heeft inzake het rekeningrijden de rekening opgemaakt: in 2011 zal de kilometerheffing worden ingevoerd. Helaas zullen elektrosensibelen het kind van de rekening(rijderij) worden. Deze sterk groeiende groep van mensen, die een allergie hebben ontwikkeld voor diverse vormen van blootstelling aan – zowel hoog- als laagfrequente – stralingsbronnen, heeft al grote problemen om zich onbeschermd buitenshuis te begeven. Het merendeel zal zich vanaf 2011 ook niet meer per auto kunnen verplaatsen, want het kastje dat in de auto wordt geïnstalleerd is voorzien van op GPS/GSM/GPRS/UMTS gebaseerde afrekentechnologie. Deze frequenties worden vaak samengevat onder de naam magnetronfrequentie: vanaf 2011 vinden autoritten in de magnetron plaats! Een kwalijke zaak, temeer daar in de magnetron-auto ook nog eens het Kooi-van-Faraday-effect optreedt: in de metalen kooi wordt de straling aanzienlijk versterkt. Overheden en grootschalig opererende multinationale ondernemingen werken hard aan de invoering van het rekeningrijden maar houden geen rekening met de gezondheidseffecten ervan voor de autogebruiker laat staan voor elektrosensibelen.


Big Brother is heerlijk dichtbij
Grootschalig opererende multinationale ondernemingen? Jazeker: minister Eurlings van V&W laat de regie van het rekeningrijden-project over aan NXP, een dochteronderneming van Philips, die nauw samenwerkt met het Canadese bedrijf Skymeter voor de afrekentechnologie en met Siemens die de kastjes produceert.
De multinationals staan altijd met de neus vooraan als er uit de overheidsruif kan worden gegeten: ze zijn dikke vriendjes met ministers en hoge ambtenaren. Philips kreeg het zelfs voor elkaar om de spaarlamp – die qua elektrosmog en lichtspectrum zeer belastend is voor de burger en qua afvalstoffen (o.m. het levensgevaarlijke kwik) een hoge belasting geeft voor het milieu – in te voeren onder totale verbanning van de gloeilamp die qua elektrosmog, lichtspectrum (bioritme!) en milieubelasting een stuk veiliger uitpakt dan spaarlamp en ledlamp: zie elders in deze nieuwsbrief onder Gloeilampenverbod. Siemens is berucht vanwege vele omkoop- en steekpenningenschandalen, onder meer rond de promotie van kernenergiecentrales. Bovendien is Siemens fabrikant van diverse generaties DECT-telefoons waarvan de meeste extreem schadelijk zijn voor de gezondheid van zowel de gebruikers als de omwonenden (zie ons boek Onzichtbare risico’s in het Draadloze Tijdperk).
Volgens de documentatie van NXP zal het ATOP-kastje (Automotive Telematics On-board unit Platform) een open platform zijn met USB-, CAN-BUS- en UART-aansluitingen. (Wij worden af en toe onpasselijk van het jargon.) USB is voor de bestuurder zelf (rittenregistratie), maar CAN-BUS en UART zijn ontwikkeld voor alle overige functies van de auto: navigatie, infotainment, besturing van het motormanagementsysteem (!) en nog méér controle over de auto(bestuurder). Zelfs bekeuringen wegens te hard rijden zouden via het kastje kunnen worden uitgedeeld en geïncasseerd. Minister Eurlings belooft dat deze zaken niet gebruikt gaan worden, maar wáárom zitten ze er dan – standaard – in??? Europese richtlijnen, beste lezer! In Europa wordt gewerkt aan een standaard grensoverschrijdend tolsysteem (European Electronic Tolling Systeem, EETS) dat naast de kilometerheffing via het GPS-kastje nog veel meer functies moet hebben, zoals het op afstand kunnen de-activeren van de auto!
Ja, monitorend vanaf grote afstand in zijn controlekamer is Big Brother niettemin heerlijk dichtbij: wat wordt er toch goed voor de veiligheid van de Europese autogebruiker gezorgd!
Reken maar dat de overvlijtige, graag scorende minister Eurlings na zijn departementale carrière met een commissaris- of adviesfunctie bij Philips en Siemens wordt beloond, omdat hij (rekening)rijdend Nederland zo voortvarend heeft overgeleverd aan Grote Broer.


Overgevoelig voor hackers
Dat het ATOP-systeem overgevoelig is voor hackers en waarschijnlijk t.z.t. tòch gebruikt gaat worden voor Big-Brotherdoeleinden wordt stelselmatig door V&W en bedrijfsleven gebagatelliseerd en ontkend. Ga voor uitgebreidere informatie naar
www.vaginfo.nl/?p=146.  De volgende petities inzake de kilometerheffing zijn in omloop:

Voor info van V & W kijk hier...


Beperking van internet?
Tot nu toe is internet vrij toegankelijk. Vrijheid van meningsuiting is één van de belangrijkste basisrechten van de mens en als zodanig verbonden met ware democratie. In Iran is sinds 6 december de toegang tot internet geblokkeerd teneinde de oppositie te beroven van middelen om de bevolking te mobiliseren.
En in China worden mensen en organisaties selectief van internet uitgesloten. Maar in het westen was dat tot nog toe niet het geval hoewel er steeds meer berichten verschijnen over een dreigende beperking van internet.
Kijk hier waarin uitgelegd wordt dat er plannen bestaan om internet om te bouwen tot een soort van tv-programmering met bepaalde pakketten van websites waarvoor je fors moet betalen om erbij te kunnen. Kleinere websites vallen dan uit de boot en censuur is kinderspel geworden.


Monsterdatabase
Op www.stopdemonsterdatabase.nl vind je info over de bouw van de schuldendatabank die gevuld wordt met privacygevoelige informatie over de kredietwaardigheid van 16 miljoen Nederlanders en welke toegankelijk zal worden voor tienduizenden medewerkers op debiteurenafdelingen van bedrijven en instellingen. Op 17 december neemt de regering een beslissing over de bouw van deze database, die al twee maal door het CBP werd afgekeurd wegens overtreding van de privacyregelgeving.


Het Nieuwe Rijk
Van Astrid Rijkes ontvingen we de volgende brief:
‘Het wordt echt steeds gekker: elektronisch patiëntendossier, zorgverzekeraars die inzage verlangen in medische dossiers, het koppelen van databases van allerlei overheidsinstellingen (als service voor ons!), OV-chip, kastje in de auto dat je rijgedrag volgt, camera’s die alle in en uitgaande auto’s in een aantal grote steden registreren, vingerafdrukken in het paspoort, Schiphol waar nu gezichtscans worden gemaakt van passagiers, enz. enz. enz. Als we niks doen laten we dit dus allemaal gebeuren. Hoezo is 1984 voorbij? Ik heb op de website gekeken en meteen getekend. Wat doe jij? Laten we samen onze vrijheid bewaken!’
Teken óók de petitie en stop de aanleg van de vingafdrukkendatabase: ga naar http://hetnieuwerijk.nl/
Gebruik het internet om zelf meer informatie te vinden over dit onderwerp.
www.binnenlandsbestuur.nl - Protest tegen opslag vingerafdruk
www.nrc.nl
www.rtl.nl
www.volkskrant.nl
www.hollanddoc.nl

Het Nieuwe Rijk is een actie van het burgerinitiatief 2 Plus 2 Makes 4


Ramses Shaffy: Graai, pak, grijp, jat, naai, pik en bedonder, Kopspijkers 2008
Ramses is overgegaan. Karel had een vijftiental jaren geleden een korte maar intense ontmoeting met hem in Café Cox bij de Stadsschouwburg in Amsterdam. Kijk even naar een parodie van Ramses’ bekendste lied, uitgevoerd in 2008. Met World Online, het internationale bankendebacle, DSB-Bank, Icesave, de vaccinatie-leugens en de kilometerheffing vers in het geheugen, kan het geen kwaad om de roofdier- en graaicultuur nog even rond te laten zingen! Ramses knipoogt en zingt vast mee daarboven!
Klik hier...


Gloeilampenverbod
Op 3 december j.l. kwamen via de VIBA-werkgroep Gezond Kunstlicht (lichtspecialisten, natuurkundigen en bouwbiologen) feiten aan het licht over spaar-, gloei- en ledlampen die ieder mens zou moeten kennen. Uitgangspunt: ‘Wat betekent de vervanging van de gloeilamp door led- of spaarlamp voor ons en milieu?’
De uitkomsten zijn samengevat in het Manifest Gezond Kunstlicht dat je kunt vinden op
www.vibavereniging.nl. In grote lijnen komt het erop neer dat het vervangen van gloeilampen door ‘energiezuinige’ lampen ongewenste resultaten in de woonomgeving oplevert:

  • Spaarlampen (= fluorescentielampen) hebben een ander lichtspectrum dan gloeilampen.
  • Spaarlampen leveren in de praktijk vaak niet de kwaliteit die op de verpakking staat.
  • Spaarlampen zijn hoogfrequente stralingbronnen en kunnen als zodanig schadelijke gezondheidseffecten veroorzaken.
  • De meeste spaarlampen zijn niet geschikt voor de huidige armaturen met dimmers.
  • De lifecycle en het energieverbruik van spaarlampen zijn minder gunstig dan wordt verteld. De spaarlamp dient na gebruik als chemisch afval verwerkt te worden.
  • Het gebruik van spaarlampen levert een schijnbare energiebesparing op in de woning
  • Spaarlampen, ledlampen en dimmers veroorzaken netvervuiling.

Er worden aanbevelingen gedaan voor gezond kunstlicht. Kijk op www.vibavereniging.nl.

Overigens, de VIBA heeft in de oude De Gruyter-fabriek in ’s-Hertogenbosch een permanente expositie over gezond bouwen en wonen, waaraan tal van ondernemers in dit segment deelnemen: zeer inspirerend en geschikt om ideeën op te doen.


Verbod gsm-gebruik basisonderwijs
Niet in Nederland natuurlijk! Want zo lang de Nederlandse Gezondheidsraad (GR) de al vele jaren achterhaalde, buitengewoon onwetenschappelijke opvatting handhaaft dat blootstelling aan elektromagnetische velden alleen maar weefselopwarming ofwel thermische effecten kan veroorzaken, hobbelt vrijwel iedereen daar gewoon achteraan. Zelfs al worden er regelmatig studies gepubliceerd waaruit blijkt, dat blootstelling aan frequenties zeer ver onder de geldende stralingslimiet kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, in welke gevallen onmogelijk gesproken kan worden van opwarming van het weefsel. De fysieke verstoringen vinden dan op zeer subtiele niveau’s plaats. Een mobieltje tegen je oor aandrukken mag dan misschien niet tot opwarming van de hersenen leiden, het is een feit dat in velerlei onderzoeken een significante correlatie is aangetoond tussen langdurig mobiel bellen en het optreden van hersenkanker en gehoorzenuwtumoren. De GR – waarvan diverse leden verbonden zijn met de telecomindustrie of anderszins verstrengelde belangen hebben – veegt deze studies glashard onder het tapijt. In de ons omringende landen is men eerder geneigd om voorzorgsprincipes in acht te nemen. Zo wil de Waalse minister van Volksgezondheid Eliane Tillieux een verbod op het gebruik van mobieltjes in het basisonderwijs wegens gezondheidsredenen! Wie heeft er zaagsel het hoofd: de stuurvrouw van de Waalse volksgezondheid of de leden van de Nederlandse Gezondheidsraad? Voor zover wij weten hebben de Nederlandse volksgezondheidsminister Klink en zijn collega Rouvoet van Jeugdzaken zich nog nooit uitgelaten over de gezondheidseffecten van mobieltjes: deze mannen zonder ruggengraat laten dat over aan hun collega van Economische Zaken (EZ). Is dat niet opmerkelijk? En bij EZ prevaleert de gezondheid van de telecombranche mijlenver boven die van de burgers.
De Waalse minister draait er niet om heen. ‘Wetenschappelijke studies geven aan dat jongeren die veel mobiel bellen een hoger risico lopen op gezondheidsproblemen die te wijten zijn aan straling’, aldus mevrouw Tillieux.
Bron


Wake Up Call: mobieltjes en hersenkanker!
In ons boek Onzichtbare risico’s in het Draadloze Tijdperk zijn we uitvoerig ingegaan op de gezondheidseffecten van mobiel bellen. Als je een ‘stralend’ mobieltje tegen je oor houdt, ontwikkel je niet meteen een hersentumor net zomin als je gelijk longkanker krijgt van het inhaleren van sigarettenrook of het inademen van asbeststofjes: het is een proces van tien jaar of langer. De hersenkanker-hausse zal zich voordoen in het volgende decennium, hoewel vele (hersen)chirurgen al een fikse toename van hersen-, gehoorzenuw- en speekselkliertumoren constateren. Zo ook de Australische hersenchirurgen Charlie Teo en Vini Khurana. Zij zijn van mening dat de exponentiële toename van het gebruik van mobieltjes zijn weerslag gaat krijgen op de volksgezondheid. Teo en Khurana zien een toename van patiënten – vooral kinderen – met hersenkanker. In hoofdstuk 14 van ons boek bespreken we Khurana’s review-studie Mobile Phones and Brain Tumours met opmerkelijk heldere bevindingen! Die tref je ook aan in het filmpje Wake Up Call.
Bron (Je kunt er de geschreven tekst bijnemen als je zou willen.)
Wakker worden is het parool. De feitelijke realiteit zien voor wat deze is, is een zachtere vorm van ontwaken dan op een dag geconfronteerd te worden met een hersentumor.


Verdrag voor de rechten van het kind
‘De regering van Somalië heeft aangekondigd het internationale verdrag voor de rechten van het kind te zullen ondertekenen. In het door burgeroorlog verscheurde land zullen de kinderen daar niet veel van merken. Maar het is pijnlijk voor de VS: die zijn nu het enige land ter wereld dat nog niet is toegetreden. Het verdrag is daar controversieel omdat het de rechten van de ouders te veel zou aantasten.’ (Bron: Trouw, 26 nov. 2009.) De arrogante VS liggen steeds dwars. De rechten van het kind, beperking CO2-uitstoot, het afschaffen van landmijnen en clusterbommen: de VS voeren een keiharde obstructiepolitiek.


Landmijnverbod
Begin december 2009 bestond het Landmijnverdrag tien jaar. De VS stuurde eindelijk een delegatie naar de conferentie begin december, maar ondertekent – evenals Rusland, China en India – het verdrag op het verbod van landmijnen niet. Aldus dragen de grootste wapenexporterende landen ter wereld nog steeds bij aan de verspreiding van dood en verderf zaaiende landmijnen. Nederland staat ook in de wereld-top-tien van wapenexporteurs, maar heeft het landmijnverbod wel ondertekend. Het op grote schaal verspreiden van wapens is een strategie om verdeeldheid, afscheiding en angstgevoelens te bevorderen en instand te houden. Inderdaad: houd de angst er flink in bij het volk, verdeel en heers. Daartoe is in 2001 de War on Terror in het leven geroepen: de Derde Wereldoorlog, want Bush & Co hebben de gehele wereld in dit misdadige plan meegetrokken.


Afghanistan en de roof van de olievelden in Iran
Begin december maakte Obama bekend 30.000 extra militairen naar Afghanistan te zullen sturen. Deze 30.000 extra manschappen zouden deel uitmaken van een exit strategie, een taktiek om op een fatsoenlijke manier uit het Afghaanse wespennest te geraken, met achterlating van een niet al te grote puinhoop. Dat is de hersenspoeling vanuit het Pentagon en de Amerikaanse regering die met graagte werd overgenomen door de pers. In dezelfde dagbladen verscheen rond die tijd het bericht dat Iran tien nieuwe centrales voor de verrijking van uranium wil gaan bouwen. Westerse landen vermoeden al jaren dat Iran in het geheim werkt aan een atoombom. Het Bush-regime heeft reeds een aantal keren op het punt gestaan om Iran aan te vallen. Het ligt voor de hand dat de grote troepenmacht in buurland Afghanistan maar één doel heeft: vernietiging van het Iraanse regime en het roven van de olievelden, exact zoals dit de afgelopen jaren in buurland Irak heeft plaatsgevonden. De zogenaamde exit uit Afghanistan is de poort naar Iran: wat laat iedereen zich hersenspoelen door de propagandamachine van de VS! Bush was oorlogspresident. Hoe zit dat met Obama?


Vlees, mevrouw? U weet hopelijk wel waarom niet…
Leverworst en cervelaat zitten boordevol slecht vet en zijn bovendien erg zout. Dit blijkt uit een vleeswarentest van de Gezondgids, een uitgave van de Consumentenbond (AD 6 nov. 2009). Uit een studie van het World Cancer Research Fund (WCRF), die op 31 oktober 2007 gepresenteerd werd, blijkt dat door consumptie van 100 á 120 gram rood vlees (rund, varken, lam) per dag het risico op darmkanker met 30% stijgt. Echter, door het consumeren van voorbewerkt vlees (incl. vleeswaren en rookworst) stijgt de kans op darmkanker met 30% bij 50 gram per dag en 70% bij 100 gram per dag. Voorbewerkt vlees wemelt, behalve van vet en zout, ook nog eens van het kankerbevorderende nitraat c.q. nitriet en staat bovendien bol van de chemische conserveringsmiddelen. Smakelijk eten! De meeste mensen realiseren zich niet dat het darmkanaal van de mens te lang is voor vleesvertering: de vleesresten (kadaver!) gaan rotten. Carnivoren zoals nertsen hebben een superkort darmkanaal: ze ontlasten zich binnen twee uur van de restanten van hun vleesconsumptie! Vlees, mevrouw? U weet wel waarom niet…


Petitie: teken tegen ruiming gezonde dieren
Het kabinet is van plan om alle drachtige schapen en geiten op bedrijven die besmet zijn met q-koorts te doden. Hoe duidelijk ook beloofd was in het verleden dat er nooit meer ruimingen zouden plaatsvinden van gezonde dieren, het kabinet heeft het er opnieuw op laten aankomen.
Vorig jaar was al duidelijk welke ernstige problemen er ontstonden door grote hoeveelheden schapen en geiten dicht op elkaar te houden in de intensieve vee-industrie. Nergens in de wereld is het q-koorts probleem zo groot als in Nederland. Het lijkt niet toevallig dat de problemen zich juist bij ons, het meest veedichte land ter wereld, voordoen. Economische belangen hebben veel te lang voorrang gekregen boven de belangen van dieren en de volksgezondheid. De locaties van de besmette bedrijven zijn niet openbaar gemaakt, waardoor mensen nog steeds onwetend een risico lopen om besmet te worden met q-koorts. Duizenden mensen zijn al besmet geraakt met q-koorts, een aantal van hen heeft hier chronische klachten aan over gehouden en er zijn al elf mensen aan de ziekte overleden.
Wanneer vorig jaar ingezet was op een fokverbod hadden de problemen voorkomen kunnen worden. De Partij voor de Dieren en de KNMvD vinden ruimingen van gezonde dieren ethisch onaanvaardbaar. Er moet een algemeen fokverbod komen totdat de q-koortsproblemen onder controle zijn. Als jij ook hierachter kunt staan, teken dan:
http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/453


OV-chipkaart voor Osama Bin Laden en Koningin Beatrix
De Haarlemse student Ron Meerbeek vroeg een aantal maanden geleden een ov-chipkaart aan op naam van Osama Bin Laden. Op het pasje prijkten de pasfoto en geboortedatum van de meest gezochte terrorist ter wereld. Het bedrijf Trans Link Systems (TLK), samenwerkingsverband van de openbaar vervoersbedrijven NS, RET, HTM en GVB, dat de ov-chipkaarten uitgeeft, sprak van fraude en dreigde met aangifte bij de politie. Dat gebeurde echter niet. Na dit loze dreigement controleerde student Meerbeek – in het kader van een werkstuk – of zijn eerste proef wel had geleid tot strengere veiligheidsmaatregelen. Op internet vroeg hij onlangs voor € 7,50 nogmaals een pas aan, nu op naam van B.W.A. van Oranje-Nassau, geboren 31 januari 1938. Korte tijd later viel de pas op zijn eigen woonadres in de brievenbus. Compleet met Beatrix’ pasfoto!
Een onveilige situatie, als iedereen zomaar kan aanvragen op naam van een ander! Dat het ov-chipkaartsysteem zo lek is als een mandje bleek al enkele jaren geleden toen in no time de chip werd gekraakt. Onpersoonlijke, grootschalige systemen steken de draak met fatsoens- en privacyregels. (Bron AD 25 november 2009.)


Kerstconcert
We wensen je een gezellige decembermaand met veel lichtjes toe. Heb je zin in een ècht inspirerend kerstconcert? Kijk dan op de website van To Be (Carla, Paul en Belinda) voor locaties, tijden en reserveringen:
www.to-be.nl.
Wij woonden vorig jaar hun concert bij en zijn ook dit jaar weer van de partij: warm aanbevolen!


Het nieuwe jaar
Wat is er eigenlijk nieuw aan Nieuwjaar als we gewoon in de voetsporen van het Oudjaar doorgaan? We wensen je een stille jaarwisseling zonder vuurwerk. Zorg in 2010 voor innerlijk vuurwerk door je passie te leven en je hogere doelen te verwezenlijken in resonantie met Al-Wat-Is!

Met stralende groeten,

Karel & Caroline
december 2009
www.stralendegroeten.nl

Voor aanmelden van onze nieuwsbrief, klik hier.