Iedereen terug uit Peru

Lieve mensen,

Ten eerste dank voor jullie aanhoudende betrokkenheid bij het busongeluk dat zich op 1 december voltrok bij het Titicacameer. Zoveel mensen leven mee met de deelnemers uit de groep, de gewonden en de nabestaanden.
Na het ongeluk kwam de hulpverlening in eerste instantie vanuit het consulaat van Nederland en van België en later door Eurocross en Euro assistence snel op gang. Hoewel het de wens was van de groep om bij
elkaar te blijven en gezamenlijk naar huis te reizen bleek dit onmogelijk te realiseren. Het reisgezelschap is na het ongeluk niet meer bij elkaar gekomen.

Karel en het Titicacameer
Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen is Karel in Peru gecremeerd. Zijn as is deels uitgestrooid over het Titicacameer. Op dezelfde dag van de crematie werd een kleindochter van hem geboren… Leven en dood, zo dicht bij elkaar.

Verslag van Paul
Van de reisleiders is Paul van der V
eldt de enige die vrijwel geen verwondingen heeft. Hij heeft voor ons een verslag geschreven waarin hij verteld hoe hij samen met reisgenoot Hilde de mensen sinds het ongeluk heeft bijgestaan.
Lees hier het verslag van Paul.

Verslag over Iele
Aramata wil graag het volgende laten weten:
Van een vriendin in België (Miek) kreeg ik informatie over haar zuster (Iele) één van de overlevenden van het bus ongeluk in Peru. De informatie die ik kreeg was in logboekvorm. Ik heb daar delen uitgehaald, deels om privé redenen en deels om het in te korten. Wat ik hiermee probeer te bereiken is om recht te doen aan de gebeurtenis, evenals om ons buitenstaanders/toeschouwers bewust te laten zijn van wat zich heeft afgespeeld en de pijnlijke gevolgen daarvan.
Lees hier het logboek.

Iedereen terug
Voor zover wij weten zijn inmiddels alle reisgenoten terug in Nederland en België.
Caroline is inmiddels gerepatrieerd en ligt in Amsterdam in het ziekenhuis. Als je iets voor haar op wil sturen kan dat naar Laurierstraat 122, 1016 PR Amsterdam, t.a.v. Caroline.

Ons hart gaat uit naar alle reisgenoten en hun nabestaanden. We wensen iedereen heel veel sterkte in de komende tijd.

Met verstilde groeten,

Mariëlla
Aramata
Roland
Paul