Nationale Stralingsdag en daar was eens een draadje loos...

Karel & Caroline van Huffelen, Postbus 141, 8160 AC Epe www.karelencaroline.nl contact@karelencaroline.nl

Nieuwe EHS-site
De Belgische Chantal Dupont is EHS-er. Tijdens onze lezingen in Gent heeft ze verteld over haar EHS-ervaringen. Door de invoering van DECT-versterkers op haar toenmalige werkplek werd ze van de ene dag op de andere elektro-hyper-sensitief (EHS) en raakte ze in een burnoutachtige situatie en een totaal sociaal isolement. Stapje voor stapje kwam ze terug, maar ze is nog steeds erg gevoelig voor zowel hoog- als laagfrequente straling. Om andere overgevoeligen van dienst te zijn heeft Chantal de site www.everyoneweb.com
/Elektrogevoeligheid
opgezet.
Chapeau, Chantal!


Onze kinderen zijn de toekomst!
We vragen je aandacht voor het Christoffel Appèl, een burgerinitiatief dat o.a. door de burgemeesters van Venlo en Roermond is ondertekend en dat vraagt om andere aandacht voor het kind. Anders kijken leidt tot wezenlijke aandacht, dus kijk naar www.onzekinderenzijndetoekomst.nl en teken het appèl. Wij zijn Ingrid en Frans Rouleaux dankbaar voor hun hartverwarmende initiatief.


EKO-Keurmerk Genetisch Gemanipuleerde Soja?
Monsanto is er in geslaagd "RoundupReady soja" te maken door genetische modificatie. Zij willen dit verspreiden en clubs als het Wereld Natuur Fonds en Solidaridad gaan dat nog van een groen stempeltje voorzien ook! Roundup is Monsanto's eigen (zwaar giftige) pesticide. De soja "kan daar tegen". Mensen die in de buurt van de teelt velden wonen uiteraard niet en consumenten op de lange duur ook niet. Kijk op www.gentech.nl Aseed-gentechcampagne zit overigens eh.... op zwart zaad! Als dit onderwerp je aan het hart gaat stort dan een donatie op: giro 43.94.963 t.n.v Stichting A SEED Europe te Amsterdam o.v.v. 'gentech.nl' of 'gentechcampagne ' zodat we de kritische informatievoorziening in de lucht kunnen houden en klik op www.gifsoja.nl om de petitie te ondertekenen.


Boeiend bezoek uit Engeland:
Sig Lonegren en Davic Icke!

• 23 mei 2009: Labyrinth Master Class met Sig Lonegren (UK)
Centrum Athanor in Lochem organiseert op 23 mei 2009 een Master Class Labyrinth met labyrintexpert/auteur Sig Lonegren uit Glastonbury (voertaal Engels). Surf naar http://www.centrumathanor.nl/workshops/
voor aanmelding en informatie.
Daar vind je óók de workshop Helend Zien met Sig’s Nederlandse echtgenote Karin Schlüter Lonegren op 22 mei 2009 (voertaal Nederlands).
Labyrint Master Class: een workshop waarin dieper wordt ingegaan op het gebruik van labyrinten. Nieuwe inzichten worden aangereikt, onbekende werkvormen worden geoefend. Sig Lonegren is een van de grondleggers van The Labyrinth Society en deskundige bij uitstek. Speciaal voor degenen die vaker met het labyrint werken en dit gebruiken in workshops, trainingen e.d. Maximaal 18 deelnemers.
Download de brochure Master Class Labyrinths. 
Kosten: € 125, incl. lunch, koffie/thee en vers fruit. Registratie en informatie: http://www.centrumathanor.nl/workshops/
of tel: 0573-421111.

• 19 september 2009: David Icke
Solar Wind Events en Heart Events organiseren op zaterdag 19 september 2009 een dag met klokkenluider/auteur David Icke.
David Icke comes to Amsterdam to deliver a seven-hour presentation with more than 1000 illustrations that will change your life and your perception of self and the world forever.
The man who was once ridiculed for saying that a network of 'elite' families were orchestrating an Orwellian global dictatorship is now speaking to thousands of people at venues all over the world as the very conspiracy he has exposed and detailed in his 16 books unfolds by the day.
What is 'reality'? Who are we? Where are we? What are we doing here? Who really controls world events and the direction of global society? Who is really behind the wars, 9/11 and the current economic collapse?
All these questions and more will be addressed in David's extraordinary all-day presentation in Amsterdam. If you get the chance to see David Icke live - don't miss it!
Opgave en informatie: http://www2.heartevents.nl/getme.php?pageid=1338&keuze=4
Voor vragen: tel. 06-18925532.


Zwarte Madonnareis
Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar op de Zwarte Madonnareis die van 12 – 24 juli 2009 plaatsvindt. Op
www.karelencaroline.nl vind je uitgebreide informatie. Als je wilt kennismaken met onze partners/mede-reisleiders Carla & Paul van der Veldt (Duo To Be), bezoek dan hun spetterende verrassingsconcert op Moederdag 10 mei a.s. in Schipluiden! Klik op www.to-be.nl voor detailinformatie.


Outdoorartikelen en –advies
Als je meegaat op de Zwarte Madonnareis of een andere avontuurlijke vakantie hebt gepland, ga dan naar Hiking Company B&B Outdoor in Doetinchem en ontvang een éénmalige korting van € 10 op je besteding van minimaal € 50. Zie www.bboutdoor.nl om een idee te krijgen van het gehele assortiment aan wandelschoenen, –kleding en –accessoires. Je krijgt er ook praktijkadvies!


Woonparadijs op Landgoed
Voormalige koetsierswoning (Oost-Nederland) voor 1 à 2 personen.
Overgang bos en veld.
Bloemrijk. Reeën, hazen, eekhoorns, bos- en kerkuil.
Huur €1.370 per maand.
Overnamesom: nader overeen te komen.
E-mail: alorah@iname.com


16 Mei 2009 Nationale Stralingsdag: ervaringsdag voor consumenten, bedrijfsleven en professionals!
Op zaterdag 16 mei 2009 van 10 – 17 uur wordt voor consumenten, bedrijfsleven en professionals de Nationale Stralingsdag 2009 georganiseerd (op vrijdag 15 mei van 10 – 17 uur uitsluitend voor professionals). Lokatie: Stichting VIBA Expositie te Den Bosch. Er is een doorlopend dagprogramma met een veelheid aan informatie over de gezondheidsrisico’s van elektromagnetische straling, ervaringen van consumenten en professionals zoals woon-/bouwbiologen, woningmetingen, gebruikerstips, etc. Met tal van sprekers en auteurs van kwaliteiteitsboeken. Ook wij (Karel & Caroline) zullen op beide dagen een presentatie geven. Doelstelling van de Nationale Stralingsdag: bewuste keuzes maken voor een gezonde woon-, werk- en leefomgeving.
Zaterdag vrij entree, vrijdag tegen betaling. Je kunt je aanmelden via de website www.denationalestralingsdag.nl waar je uitgebreide informatie aantreft.

Europarlement wil burgers beschermen tegen straling
Het Europese Parlement (EP) maakt zich ernstig zorgen over de gezondheidsrisico’s van draadloze apparatuur en zendmasten. Maar liefst 95% van de leden van het Europarlement ondersteunt een door de Belgische Europarlementariër Frédérique Ries opgestelde motie. Klik op www.stralendegroeten.nl/europarlement-wil-burgers-beschermen-tegen-straling en lees de samenvatting van het EP die wij hebben vertaald in het Nederlands. De originele Engelstalige versie vind je op www.stralendegroeten.nl/europarlement
In ons boek Onzichtbare risico’s in het Draadloze Tijdperk schreven we al dat EU-rapporteur Frédérique Ries een herziening voor het overbureaucratische (en dus niet toepasbare) voorzorgsbeginsel heeft voorgesteld. Het Europarlement nam op 4 september 2008 haar resolutie aan. (voor achtergrondinformatie klik op www.stralendegroeten.nl en klik dan op de cover van het boek. Ga naar hoofdstuk 15, pag. 165 t/m 169.)

Op 21 april 2009 dienden drie Europarlementariërs een schriftelijke verklaring in over de risico’s van draadloze technologie: klik op www.stralendegroeten.nl/verklaring-Europarlement en verbaas je erover dat het Europarlement zich grote zorgen maakt over de gezondheidseffecten van draadloze technologie terwijl de Nederlandse overheid en de Gezondheidsraad aan een ernstig gebrek van integriteit schijnen te lijden door glashard te blijven beweren dat er géén gezondheidsrisico’s zijn. In de Commissie Elektromagnetische Velden van de Nederlandse Gezondheidsraad (GR) hebben dan ook een stuk of wat leden zitting die zakelijke banden hebben met de telecombranche! Hoezo is de GR een onafhankelijk adviesorgaan? De Nederlandse regering en de GR leggen al deze zorgvuldig onderbouwde informatie van het Europese Parlement doodleuk naast zich neer terwijl onze buurlanden (België, Duitsland en vooral Frankrijk) zich wèl zorgen maken! Is de Gezondheidsraad er voor het belang van de burger of voor het belang van de industrie? Je mag één keer raden…

In Groningen is een draadje loos!
Totaal haaks op het voorzichtigheidsprincipe, dat 95% van de leden van het Europese Parlement in daden omgezet willen zien, staat het onvoorzichtige besluit van de Gemeente Groningen om haar prachtige stad als eerste WiFi-dekkend te maken. Op 15 april heeft Groningen zijn draadloze ziel en zaligheid uitgeleverd aan Unwired Holding door een contract voor € 3 miljoen aan te gaan voor de uitrol van een stadsbreed WiFi-netwerk. De Gemeente is trots want nergens anders ligt een netwerk van een dergelijke omvang: er wordt niet met WiFi-hotspots gewerkt, maar de hele stad krijgt WiFi-dekking door zendantennes in de lantaarnpalen te installeren. Géén enkele Groningse burger of niet-Groninger toerist of passant kan nog om de straling heen. Alwéér een draadloos experiment met de burger als proefkonijn! Mensen die (over)gevoelig zijn voor elektromagnetische straling – en dat zijn er steeds meer: zie hiernaast sub Nieuwe EHS-site – zullen Groningen (moeten) mijden. Het stralingsniveau in de Groninger binnenstad is nu al relatief hoog, zoals in alle steden, maar de cumulatie met het stadsdekkende WiFi-netwerk zal op termijn grote gezondheidsproblemen gaan veroorzaken. Mocht je nog een keer van de oergezellige binnenstad rond de Martinitoren willen genieten, doe het dan snel want begin 2011 is Grunningen geheel de draad kwijt!

Glasvezel met een WiFi-verbinding?
In onze vorige nieuwsbrief maakten wij gewag van het feit dat mensen tòch een WiFi-aansluiting nemen terwijl de glasvezelkabel tot aan de voordeur ligt. Deze vorm van onwetendheid, waardoor gebruikers van internet onnodige gezondheidsrisico’s in huis halen doordat ze 24 uur per etmaal in de WiFi-pulsering zitten, werd aangezwengeld door Edwin de Niet. Robin Ketelaars reageerde als volgt:
‘De Experiabox is een gewoon modem als je de WiFi uitschakelt. Glasvezel is prima: géén straling. Bij het in huis komen van de kabel moet daar een modem op aangesloten worden, bijv. de Experiabox van KPN. Of je ‘eigen’ modem; die Experiabox hoeft echt niet, maar gebruik je hem toch dan kun je daarvan de WiFi gewoon uitzetten. Trek kabels door je huis, dan heb je geen straling, neem desnoods afgeschermde etherkabel.’

Edwin gaf Robin aan dat de meeste mensen niet de kennis van zaken hebben om de WiFi uit te zetten. En inmiddels heeft Robin een fantastische site www.mijnwifistaatuit.nl gemaakt, waar je voor de vele WiFi-toepassingen terecht kunt. We danken Edwin en Robin voor hun inspanningen!

Slimme energiemeters en stupide politici
Dankzij de draadloze technologie wordt de mens van het informatietijdperk steeds vaker opgezadeld met ‘slimme’ apparatuur die persoonlijke verantwoordelijkheid wegneemt of vermindert. Eén daarvan is de slimme energiemeter die continu signalen uitzendt naar het energiebedrijf dat op elk moment het energieverbuik kan aflezen en monitoren. Het draadloze systeem werkt op de Bluetooth- of magnetronfrequentie en vormt een permanente bron van elektromagnetische straling in je woonhuis (en bij de buren), ook gedurende de nacht.

Klik op www.stralendegroeten.nl/slimme-energiemeters-en-stupide-politici en lees hoe stompzinnige politici pientere energiemeters ruim baan geven zonder zich ook maar enigszins te bekommeren over de gezondheidseffecten van de EM-straling ervan!

Varkensgriepvirus: handel in angst en vaccins?
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft alarmfase 5 afgekondigd omdat de in Mexico geconstateerde varkensgriep (inmiddels Mexicaanse griep genoemd) zich in sterke mate aan het uitbreiden zou zijn, zodat de kans op haarden toeneemt. Alarmfase 6 is de fase pandemie. Is dit alles niet schromelijk overdreven? De berichtgeving is uiterst vaag en lijkt gestoeld te zijn op een berg speculatie. De Mexicaanse griep lijkt meer koorts te veroorzaken bij de pers, de overheden en de vaccinindustrie dan bij de wereldbevolking! Klik op www.stralendegroeten.nl/varkensgriepvirus en lees over wereldwijde vaccinatieplannen en belangenverstrengeling.

Het Europese vrije internet loopt gevaar!
Het EU-parlement stemt op 6 mei over de toekomst van het internet. In het voorstel is een internetprogrammering opgenomen die vermoedelijk ten gunste van de multinationals is en ten koste van de kleine(re) internetgebruikers gaat. De grootschalige bedrijven en overheden verliezen hun controle op de burger/kleine internetgebruiker. Ze trachten nu via het opleggen van internetbeperkingen de greep terug te krijgen, maar dit is volstrekt in strijd met de vrijheid van meningsuiting die voortvloeit uit een volledig vrij gebruik van internet. Vrije toegang tot het internet is een grondrecht. Zie http://www.blackouteurope.eu/index.html voor uitgebreide informatie.

In zijn tot in detail gedocumenteerde boek Worden wij wakker? Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel (ISBN 90-202-8411-8) maakt Marcel Messing melding van de elektronische oorlog die het Pentagon – het Amerikaanse Ministerie van Defensie – sinds 2003 o.l.v. de toenmalige minister/neoconservatief Donald Rumsveld meent te moeten voeren. ‘Internet is nu de vijand geworden. Fight the net’, zegt het uitgelekte, geheime Pentagonrapport met de onheilspellende naam Information Operations Roadmap. Zowel in de VS als in Europa proberen de overheden steeds meer de macht te centraliseren – nog altijd onder het mom van democratie – om het volk onder controle te kunnen houden. Een volledig vrij internet is bedreigend voor de machthebbers.

Ook de Australische regering heeft plannen om het wereldwijde web te filteren. Verplicht. Tegenstanders van deze censuur zijn vooral sceptisch over het plan omdat de zwarte lijst die de overheid heeft opgesteld geheim is. Aldus de Volkskrant van 7 april 2009. ‘De overheid kan elke site op de lijst zetten en omdat de lijst geheim is, is het moeilijk om eraf te komen’, zegt een woordvoerder van de Australische vereniging van internetgebruikers. ‘Hierdoor komen we in dezelfde club als China en Iran, en dat zijn niet echt democratische landen.’ Als er géén openheid wordt betracht en excessen op internet niet d.m.v. voor iedereen toegankelijke wetgeving worden aangepakt, komen we op het terrein van Big-Brotherpraktijken, dictatuur en ondoorzichtige geheime diensten die lak lijken te hebben aan respect voor elk levend wezen.

Aanval op het vrije internet
Juist voor het ter perse gaan van deze nieuwsbrief vernamen we dat het Europese Parlement op 6 mei 2009 (gisteren) heeft gestemd: (inter)netneutraliteit is niet langer verplicht. Dit opent voor internetproviders, overheden en grootschalige bedrijven de mogelijkheid om censuur op te leggen aan burgers en ondernemers die ze niet welgevallig zijn: de Chinese methode verkapt ingevoerd in de Europese Unie! Surf naar http://wacholland.org/ voor het bericht De aanval op het vrije internet.

Tenslotte
wensen we je een sprankelend voorjaar en geniet van het mooie weer. We hopen dat jullie met drommen naar de Nationale Stralingsdag komen!
Deel deze nieuwsbrief overvloedig met anderen opdat het collectieve bewustzijn wordt verruimd.

Surf ook nog even naar de TV-programma's: Omroep Gelderland over elektrosmog, Spiritueel Cafe TV en Panorama over stralen en kwalen.

Met stralende groeten,

Karel & Caroline
www.stralendegroeten.nl